Domowe Rafaello z masłem kokosowym

Domowe Rafaello z masłem kokosowym

 

Z tego co się dowiedziałyśmy większość osób lubi Rafaello. Oto przepis na domowe Rafaello autorstwa naszej zaprzyjaźnionej biegaczki i kulinarnej Gwiazdy Panny Marylki

 

SKŁADNIKI:

  • Wiórki kokosowe
  • Masło kokosowe
  • Mleko w proszku lub kokosowa odżywka białkowa
  • Pół szklanki cukru kokosowego
  • Pół szklanki wody
  • Migdały całe bez skórki
  • 2 pokruszone wafle (nie wafelki :))

PRZYGOTOWANIE:

Wodę zagotować z cukrem kokosowym, w drugim garnku rozpuścić masła.
Do miski wsypać szklankę wiórków kokosowych, szklankę mleka i pokruszone wafle. Jak woda i masło ostygną  stopniowo wlewać do suchych składników – najpierw masła, a następnie woda. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 15-20 min do lodówki.
Formować małe kulki, w środek każdej wkładać migdał. Obtoczyć w wiórkach.

Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce max tydzień

Smacznego 🙂

 

Król Kokos

Inne przepisy