Krem czekoladowo-nerkowcowy z… fasoli

Krem czekoladowo-nerkowcowy z fasoli

 

Tak, tak, być może będzie to zaskoczenie dla wielu, ale z fasoli wychodzi pyszny krem na słodko 🙂 Gdyby ktoś się pytał z czego jest ten krem polecamy mini quiz / zagadkę dla próbującego a dzieciom to jakby co można zdradzić sekret po zjedzeniu 😉 Taki oto pyszny deser przygotowała dla nas Ida, którą znajdziecie na Idainhappyland

 

Składniki:

  • 150 g ugotowanej fasoli (60 g surowej)
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 20/30 g syropu (np klonowego)
  • 20 g kakao
  • 30 g masła z nerkowców 

 

Przygotowanie:
Wszystkie składniki blendujemy, przekładamy do słoika lub miseczki. Podajemy schłodzone.
Smacznego 🙂

Inne przepisy