Sajgonki z masłem orzechowym

PIECZONE ORZECHOWE SAJGONKI 

No i stało się, jest przepis na „ostro” 🙂 dziękujemy @idainhappyland za inspirację!!!


Składniki:

  • 500 g mieszanki warzyw
  • 50 g masła orzechowego
  • opcjonalnie: podsmażone tofu/ciecierzyca/fasola
  • olej kokosowy
  • przyprawy: imbir, czosnek, cebula, curry, papryka
  • arkusze papieru ryżowego


Przygotowanie:

Warzywa smażymy na patelni, dolewając odrobinę wody i przyprawy. Gdy warzywa będą miękkie i rumiane, dodajemy masło. Mieszamy. Farszem faszerujemy sajgonki (postępujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
Układamy sajgonki na papierze do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 20 min, w połowie czasu przewracając je na drugą stronę. Podajemy…. z większą ilością masła ❤

Smacznego 🙂

Inne przepisy