Czekoladki w 3 wersjach
Proponujemy potrójne szaleństwo 🙂 czekoladki kokosowe, bounty i orzechowe – przepis mamy od Angeliki, która przygotowała takie cudeńka.
CZEKOLADKI KOKOSOWE:
- 2 łyżki masła kokosowego
- 2 łyżki mąki kokosowej
- łyżeczka miodu
- łyżeczka wiórek kokosowych
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki mieszamy i napełniamy silikonową formę masą.
CZEKOLADKI BOUNTY:
- Wersja podstawowa czekoladek kokosowych z polewą czekoladową 🙂
CZEKOLADKI ORZECHOWE:
- łyżka masła kokosowego
- 2 łyżki masła orzechowego
- pokruszone orzeszki ziemne
- można dodać łyżeczkę miodu(jeśli wolicie słodsze)
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki mieszamy, wypełniamy masą do połowy foremki wsypujemy orzeszki i dopełnimy resztą masy orzechowej.
Wypełnioną formę wkładamy do zamrażarki do ściśnięcia masy około 15min,roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej, zmrożone czekoladki polewamy czekoladą według uznania i gotowe🤗