Kokosowo-migda艂owa tarta na jaglanym spodzie 馃檪
No i mamy kolejny przepis od Idy @idainhappyland 馃檪 Ona robi tak pyszne rzeczy, 偶e nie mo偶na si臋 im oprze膰 i nawet najwi臋ksze leniuszki, kt贸re znamy robi膮 sobie przyjemno艣ci w postaci Jej wypiek贸w
SK艁ADNIKI:
Ciasto
- 180 g p艂atk贸w jaglanych lub owsianych
- 30 g ksylitolu
- 30 g oleju kokosowego
- 100 ml mleczka kokosowego
Krem
- 300 ml 艣mietanka kokosowa do ubijania
- 200 g jogurtu (mo偶e by膰 kokosowy)
- 100 g mas艂a migda艂owego聽
PRZYGOTOWANIE:
P艂atki mielimy na m膮k臋, mieszamy z pozosta艂ymi sk艂adnikami. Zagniatamy kruche ciasto, wyk艂adamy na sp贸d tortownicy i pieczemy 20 min. Studzimy.
Przygotowujemy krem.聽Jogurt miksujemy z mas艂em migda艂owym. Ubijamy 艣mietank臋 kokosow膮 i dodajemy mas臋 jogurtow膮. Wszystko miksujemy.
Sp贸d smarujemy dowoln膮 konfitur膮 lub musem owocowym (np. jagodowa) Nak艂adamy krem. Posypujemy kakao. Dekorujemy owocami. Sch艂adzamy w lod贸wce lub zamra偶arce. No i Smacznego 馃檪