Kokosowo-migdałowa tarta na jaglanym spodzie 🙂
No i mamy kolejny przepis od Idy @idainhappyland 🙂 Ona robi tak pyszne rzeczy, że nie można się im oprzeć i nawet największe leniuszki, które znamy robią sobie przyjemności w postaci Jej wypieków
SKŁADNIKI:
Ciasto
- 180 g płatków jaglanych lub owsianych
- 30 g ksylitolu
- 30 g oleju kokosowego
- 100 ml mleczka kokosowego
Krem
- 300 ml śmietanka kokosowa do ubijania
- 200 g jogurtu (może być kokosowy)
- 100 g masła migdałowego
PRZYGOTOWANIE:
Płatki mielimy na mąkę, mieszamy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy kruche ciasto, wykładamy na spód tortownicy i pieczemy 20 min. Studzimy.
Przygotowujemy krem. Jogurt miksujemy z masłem migdałowym. Ubijamy śmietankę kokosową i dodajemy masę jogurtową. Wszystko miksujemy.
Spód smarujemy dowolną konfiturą lub musem owocowym (np. jagodowa) Nakładamy krem. Posypujemy kakao. Dekorujemy owocami. Schładzamy w lodówce lub zamrażarce. No i Smacznego 🙂