Rafaello domowe – przepis

30 sec read

Rafaello – składniki

  • 150 ml wody
  • 230 g białego cukru 
  • 240 g mleka w proszku 
  • 130 g masła 
  • 80 g żółtek (plus kilka łyżek do obtoczenia kulek) 
  • 45 szt. migdałów (ok. 60 g)

Przepis na rafaello

  1. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier i podgrzewamy aż się rozpuści.
  2. Dodaj mleko w proszku, masło kokosowe i kakao w proszku. 
  3. Wymieszaj wszystko razem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Pozwól, aby masa całkowicie ostygła, a następnie przechowuj ją w lodówce (najlepiej zostawić ją na noc). 
  4. Obrać migdały i włożyć je do gorącej wody na 10 minut. Po tym czasie łatwo obrać z nich skórkę. 
  5. Za pomocą łyżki nabieraj małe porcje masy. W dłoniach uformuj kulkę, wciskając migdały do środka. Obtocz kulkę w płatkach kokosowych
  6. . Rafaello po przygotowaniu schłodzić w lodówce.

Zdrowe fast foody 

Czy fast food może być dobry dla ludzkiego organizmu? Tak, jeśli wybierzemy mniejsze zło, decydując się na burgera wegetariańskiego i zastępując zwykłą bułkę ciemnym...
admin
1 min read

Ryż z masłem orzechowym

Ryż na mleku z masłem orzechowym alternatywą dla owsianki  Ryż na mleku może stanowić doskonałą alternatywę dla wszystkich miłośników owsianki. Ma podobną konsystencję, a...
admin
39 sec read

Kasza jaglana z masłem orzechowym – przepis

Gotowana kasza jaglana to świetny pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie. Wykorzystując do niej odpowiednie dodatki możesz zadbać o swoje samopoczucie i dobrą kondycję....
admin
1 min read

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *