Ryż z masłem orzechowym

Ryż z masłem orzechowym

Masz ochotę na zdrowe, szybkie i sycące śniadanie? Jesteś we właściwym miejscu! Jeśli lubisz rano zjeść zdrowy, słodki i ciepły posiłek, pudding ryżowy będzie dla Ciebie świetną opcją. Sprawdź, jak przygotować ryż na mleku z pysznymi dodatkami!

Ryż na mleku z masłem orzechowym alternatywą dla owsianki 

Ryż na mleku może stanowić doskonałą alternatywę dla wszystkich miłośników owsianki. Ma podobną konsystencję, a dzięki dość neutralnemu smakowi możesz dodać do niego wszystkie ulubione dodatki. Proponujemy wersję z masłem orzechowym i bananem, jednak jeśli stawiasz na ograniczone kalorie, możesz użyć też świeżych owoców czy konfitury. Przygotowanie ryżanki jest równie szybkie, jak owsianki, szczególnie jeśli ryż ugotujesz wcześniej. To sprawia, że zdecydowanie warto spróbować tego dania!

Ryż z masłem orzechowym i bananem – składniki 

Do przygotowania dwóch porcji słodkiego i pożywnego śniadania będą Ci potrzebne jedynie 3 składniki:

  • łyżka masła orzechowego,
  • 100 g ryżu,
  • 100 ml śmietany 30%.

Ryż z masłem orzechowym i bananem- przygotowanie

  1. Najpierw ugotuj ryż zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie przełóż go do rondelka.
  2. Dodaj masło orzechowe oraz śmietanę i gotuj chwilę na wolnym ogniu. Mieszaj, aby składniki się połączyły.
  3. Przełóż do miseczek i śniadanie gotowe!