Rafaello domowe – przepis

30 sec read

Rafaello domowe - przepis

Rafaello – składniki

  • 150 ml wody
  • 230 g białego cukru 
  • 240 g mleka w proszku 
  • 130 g masła 
  • 80 g żółtek (plus kilka łyżek do obtoczenia kulek) 
  • 45 szt. migdałów (ok. 60 g)

Przepis na rafaello

  1. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier i podgrzewamy aż się rozpuści.
  2. Dodaj mleko w proszku, masło kokosowe i kakao w proszku. 
  3. Wymieszaj wszystko razem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Pozwól, aby masa całkowicie ostygła, a następnie przechowuj ją w lodówce (najlepiej zostawić ją na noc). 
  4. Obrać migdały i włożyć je do gorącej wody na 10 minut. Po tym czasie łatwo obrać z nich skórkę. 
  5. Za pomocą łyżki nabieraj małe porcje masy. W dłoniach uformuj kulkę, wciskając migdały do środka. Obtocz kulkę w płatkach kokosowych
  6. . Rafaello po przygotowaniu schłodzić w lodówce.

Crossfit – co to jest? 

admin
2 min read

Zdrowe fast foody 

admin
1 min read

Ryż z masłem orzechowym

admin
39 sec read

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *