Kokosowo-migdałowa tarta na jaglanym spodzie

Kokosowo-migdałowa tarta na jaglanym spodzie 🙂

 

No i mamy kolejny przepis od Idy @idainhappyland 🙂 Ona robi tak pyszne rzeczy, że nie można się im oprzeć i nawet największe leniuszki, które znamy robią sobie przyjemności w postaci Jej wypieków

 

SKŁADNIKI:

Ciasto

  • 180 g płatków jaglanych lub owsianych
  • 30 g ksylitolu
  • 30 g oleju kokosowego
  • 100 ml mleczka kokosowego

Krem

 

PRZYGOTOWANIE:

Płatki mielimy na mąkę, mieszamy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy kruche ciasto, wykładamy na spód tortownicy i pieczemy 20 min. Studzimy.
Przygotowujemy krem. Jogurt miksujemy z masłem migdałowym. Ubijamy śmietankę kokosową i dodajemy masę jogurtową. Wszystko miksujemy.
Spód smarujemy dowolną konfiturą lub musem owocowym (np. jagodowa) Nakładamy krem. Posypujemy kakao. Dekorujemy owocami. Schładzamy w lodówce lub zamrażarce. No i Smacznego 🙂

Inne przepisy