Okazało się, że masło kokosowe może być dodatkiem do wielu potraw. Tym razem nasza ulubiona biegaczka Mariolka podrzuciła przepis na omlet czekoladowy z sosem z masła kokosowego
SKŁADNIKI:
PRZYGOTOWANIE:
Jajka z bananem i cukrem wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę, stopniowo dodajemy mleko w proszku/odżywkę oraz kakao.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego, wylewamy masę i smażymy na małym ogniu pod przykryciem ok 3-5min. W razie konieczności przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę.W tym czasie rozpuszczamy w garnku na małym ogniu masło kokosowe i dodajemy wiórki kokosowe. Ich ilość uzależniamy od pożądanej przez nas konsystencji.Żurawinę kroimy na połówki.Omlet wykładamy na talerz, smarujemy połową sosu oraz połową żurawiny. Składamy na pół, polewamy resztą sosu i posypujemy pozostałą żurawiną.Smacznego
