Pudding z pastą orzechową słony karmel

Pudding z pastą orzechową słony karmel

P r z e p i s 💜 od @idainhappyland z użyciem naszej nowej pasty orzechowej, które skradło Jej serce….w 110%💜 .


SKŁADNIKI:

✔️130 g białej fasoli (waga ugotowanej)

✔️150 ml mleka roślinnego (użyłam migdałowego)

✔️2 łyżki erytrytol lub innego słodzidła (do smaku)

✔️30 g (3 łyżki) budyniu waniliowego w proszku +odrobina mleka do rozmieszania

✔️ hojna łyżka masła orzechowego słony karmel

✔️ maliny lub inne owoce do „nadziania” ◾️

 

PRZYGOTOWANIE:

Fasolę blendujemy z mlekiem i słodzidłem. Przelewamy do garna i podgrzewamy. Budyń mieszamy z odrobiną mleka i dodajemy do garna. Gotujemy, mieszając, aż masa będzie gęsta. Dodajemy masło i mieszamy.
◾️1/2 puddingu przelewamy do miseczki. Nakładamy porcję owoców. Przykrywamy resztą kremu. Studzimy. Schładzamy w lodówce. ◾️ Podajemy z owocami i jogurtem kokosowym💜

Inne przepisy